Штаб Порошенка: інавгурацію заплановано на 7 червня

29.05.2014 20:01

У штабі переможця на президентських виборах в Україні Петра Порошенка заявили, що інавгурація новообраного глави держави відбудеться 7 червня. Урочистостей на Майдані з цієї нагоди не заплановано.

Очільниця інформаційного управління виборчого штабу переможця на виборах президента України Петра Порошенка - Ірина Фріз - повідомила про те, що інавгурація новообраного глави держави відбудеться в суботу, 7 червня. За словами Фріз, штаб не планує жодних урочистостей з приводу інавгурації нового президента на Майдані Незалежності в Києві, повідомляє інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна". Раніше про подібні плани заявляли деякі українські ЗМІ.

В.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов уже підписав указ про забезпечення проведення заходів, пов’язаних з інавгурацією новообраного президента. Оргкомітету доручено в дводенний термін затвердити план організації та проведення відповідних заходів.

Згідно з даними обробки усіх протоколів в електронному вигляді, оголошеними Центральною виборчою комісією (ЦВК) України, кандидат у президенти, народний депутат Петро Порошенко отримав 54,7 відсотка голосів виборців. Вибори президента України відбулися 25 травня. Для офіційного оголошення результатів ЦВК має десять днів. Як пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на заступника голови ЦВК Андрія Магеру, комісія намагатиметься зробити це раніше.