Питання, які розглядаються комісією з питань захисту прав дитини

28.05.2014 09:53

Питання, які розглядаються комісією з питань захисту дітей

1. Комісією з питань захисту прав дитини попередньо можуть розглядатисмя будь-які питання, що входять до повноважень органів опіки та піклування.
2. Обов'язково на розгляд комісії з питань захисту прав дитини виносяться питання щодо:
  • рекомендації щодо надання опіки та піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, призначення опікуна або піклувальника над ними та застосування інших форм влаштування дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування;
  • здійснення соціально-правового захисту дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах;
  • розгляд скарг чи оскарження дій опікуна;
  • розгляд звернення дітей щодо неналежного виконання батьками, опікунами, піклувальниками обов'язків з виховання або щодо зловживання ними своїми правами.

3. Питання, які входять до повноважень виконавчого комітету, вносяться на попередній розгляд комісії з питань захисту прав дитини.

4. За результатами розгляду, по кожному питанню, комісія з питань захисту прав дитини приймає рекомендації або висновки, що разом з витягом із протоколу засідання додаються до матеріалів, на підставі яких орган опіки та піклування приймає рішення. Члени комісії з питань захисту прав дитини несуть відповідальність за надані рекомендації або висновки. 

Рішення огргану опіки та піклування може не співпадати з рекомендаціями або висновками наданими комісії з питань захисту прав дитини.

5. Інші питання, пов'язані із захистом прав дітей.