Народне свято. Весняний Микола.

21.05.2013 15:11

22 травня - день памяті святого Миколая

Святий Миколай довгий час був єдиним добрим чарівником якого знали українські діти колись. На відміну від своїх європейських ровесників вони не могли розраховувати ще й на подарунок від Пер-Ноеля чи Санта-Клауса. Ялинка разом з традиційним нині Дідом Морозом поширились в Україні лише з 30-х років минулого століття. Правда, в зв׳язку з атеїзацією населення, цим єдиним чарівником надовго став Дід Мороз, в радянські часи піонерам та жовтенятам не міг приносити гостинці святий. Традиція частково зберігалась лише в побуті жителів західних регіонів України.

Сьогодні святий Миколай знову повернувся в життя, побут української дитини, несучи історично закріплену за його образом, енергетику добра, любові до людей.

 Єпископ Мірлікійській Микола – реальна історична особа , збереглись письмові документи про його життя, потік паломників, до його мощей, що не припиняється уже 9 століть , красномовне свідчення істинності цієї святині. І можливо тоді вашій дитині захочеться зробити щось хороше іншій людині, допомогти тому, хто цього потребує. А це означає , що довкола Вас примножиться добра і любові, і від цього подобрішає весь світ.



Читать полностью: https://h.ua/story/199934/#ixzz2TveMiv9Z