9 травня - День перемоги

28.05.2014 12:42

День Перемоги — державне свято в Україні та низці країн, що входили до складу СРСР. Відзначають 9-го травня — у день, коли 1945 року СРСР та союзники здобули перемогу над Третім Рейхом у Німецько-радянській війні.

Німецько-радянська війна — збройний конфлікт між Німеччиною та СРСР, що тривав з 22 червня 1941 року по 9 травня 1945 року. 

В українському законодавстві День Перемоги визначається як день «торжества безсмертного подвигу народу — переможця над фашизмом, всенародної пам'яті про його боротьбу за свободу і незалежність Батьківщини». 

День Перемоги спочатку відзначали у СРСР і країнах Варшавського договору. Після розвалу Радянського Союзу 9 травня відзначають як державне свято в Україні та низці інших країн колишнього СРСР.

З нагоди 69-ої річниці з Дня Перемоги над німецько-фашистськими загарбниками,аби віддати шану загиблим у роки Великої Вітчизняної війни Героям і привітати ветеранів, які в часи буремного лихоліття ціною свого життя рятували нашу країну, виборюючи мирне майбутнє, зібралися на  святковий мітинг жителі села Саливінки.